Home Nápady do záhrady Ako zatieniť letné posedenie

Ako zatieniť letné posedenie

by Martin

Leto je časom, keď si užívame vonkajšie posedenia na terase alebo v záhrade. Avšak, prílišné slnečné žiarenie môže byť nepríjemné a dokonca škodlivé. Preto je dôležité mať k dispozícii efektívne riešenia na tienenie, ktoré nám umožnia pohodlne relaxovať a zároveň sa chrániť pred škodlivými UV lúčmi. 

Strieška z terasy

Strieška z terasy je pevnou a stabilnou voľbou na zatienenie väčších plôch. Môže byť vyrobená z rôznych materiálov, ako je drevo, kov alebo plast. Strieška poskytuje trvalú ochranu pred slnkom a dažďom, a môže byť vybavená aj bočnými stenami pre ešte lepšiu ochranu.

Rolovacia markíza

Rolovacia markíza je flexibilné a praktické riešenie, ktoré umožňuje nastavenie tieňa podľa potreby. Markízy sú k dispozícii v rôznych veľkostiach a farbách, a môžu byť ovládané manuálne alebo elektricky. Markíza je ideálna pre terasy, balkóny alebo predzáhradky.

Drevené tienenie so šikmými doskami

Drevené tienenie so šikmými doskami je štýlovým a prirodzeným riešením. Šikmé dosky umožňujú reguláciu svetla a vzduchu, čím vytvárajú príjemný tieň a ventiláciu. Drevené tienenie môže byť pevne namontované alebo pohyblivé, podľa potreby.

Klasický slnečník

Slnečník je jednoduchým a cenovo dostupným riešením na tienenie menších plôch. Slnečníky sú ľahko prenosné a môžu byť umiestnené kdekoľvek potrebujete. Vyberte si slnečník s nastaviteľným uhlom, aby ste mohli prispôsobiť tieň podľa polohy slnka. Na trhu existujú aj záhradné stoly s miestom pre vloženie slnečníka.

Plátno na tienenie

Plátno na tienenie je moderným a flexibilným riešením. Plátna môžu byť napnuté medzi stĺpy, steny alebo iné konštrukcie a poskytujú veľký tieňový priestor. Sú dostupné v rôznych farbách a veľkostiach, a môžu byť ľahko odstránené a uskladnené mimo sezóny.

Tienenie zeleňou

Nezabúdajme však, že jedným z najprirodzenejších a najpríjemnejších spôsobov tienenia je využitie zelene, ako sú stromy a veľké kríky. Stromy poskytujú prirodzený tieň, zlepšujú kvalitu vzduchu a prispievajú k celkovej estetike záhrady. Výsadba stromov alebo strategické umiestnenie veľkých kvetináčov s bujnou vegetáciou môže byť účinným a ekologickým spôsobom, ako zabezpečiť tieň pre vaše letné posedenie.

Dôležitosť ochrany pred slnečným žiarením


Je dôležité chrániť sa pred slnečným žiarením, aby sme predišli spáleniu pokožky a znížili riziko vzniku rakoviny kože. Všetky uvedené možnosti tienenia záhradného sedenia poskytujú účinnú ochranu pred UV žiarením a umožňujú vám vychutnávať si vonkajšie posedenie bez obáv. Flexibilita a možnosť nastavenia tieňa podľa polohy slnka sú kľúčové pre optimálnu ochranu a pohodlie.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť