Home Nápady do záhrady Výber lehátka k bazénu: Aké sú možnosti?

Výber lehátka k bazénu: Aké sú možnosti?

by Martin

Lehátko pri bazéne je neoddeliteľnou súčasťou letnej pohody. Či už chcete relaxovať, opaľovať sa alebo si jednoducho užívať čas pri vode, správne lehátko je kľúčom k dokonalému zážitku. V tomto článku sa pozrieme na rôzne typy lehátok, ich materiály, dizajny a výhody, ktoré ponúkajú.

Drevené lehátka

Drevené lehátka sú obľúbenou voľbou pre tých, ktorí hľadajú prirodzený a elegantný vzhľad. Drevo je trvácny materiál, ktorý dobre odoláva poveternostným podmienkam, pokiaľ je správne ošetrené. Najčastejšie používané druhy dreva sú teak, akácia alebo mahagón, ktoré sú známe svojou odolnosťou voči vlhkosti a slnku. Drevené lehátka sa často predávajú s pohodlnými vankúšikmi, ktoré zvyšujú komfort pri ležaní.

Plastové lehátka

Plastové lehátka sú cenovo dostupnou a ľahkou možnosťou. Sú veľmi ľahké na údržbu, odolné voči vode a slnečnému žiareniu. Plastové lehátka sú dostupné v širokej škále farieb a dizajnov, čo umožňuje ľahké prispôsobenie k vášmu bazénovému prostrediu. Sú tiež ľahko prenosné a skladovateľné, čo je výhodou pre tých, ktorí potrebujú flexibilné riešenie. Nevýhodou je, že sa ľahko rozpália a koža sa viacej pri ležaní potí. Preto je potrebné lehátko prekryť aspoň uterákom alebo osuškou.

Ratanové lehátka

Ratanové lehátka prinášajú exotický a luxusný vzhľad. Prírodný ratan je krásny, no náročnejší na údržbu, pretože vyžaduje ochranu pred vlhkosťou a slnkom. Modernou alternatívou je syntetický ratan, ktorý je odolný voči poveternostným vplyvom a jednoduchší na údržbu. Ratanové lehátka často obsahujú pohodlné vankúše s odnímateľnými poťahmi, ktoré sa dajú ľahko prať.

Kovové lehátka

Kovové lehátka, najčastejšie vyrobené z hliníka alebo nerezovej ocele, sú robustné a odolné. Hliník je ľahký a odolný voči korózii, zatiaľ čo nerezová oceľ poskytuje maximálnu pevnosť a trvácnosť. Kovové lehátka môžu mať moderný a minimalistický dizajn a často obsahujú textilné alebo sieťované sedáky, ktoré poskytujú pohodlie a sú rýchloschnúce.

Okrem materiálu, z ktorého sú lehátka vyrobené dbáme pri jeho výbere aj na funkčné vlastnosti.

Skladacie lehátka

Pre tých, ktorí potrebujú flexibilitu a jednoduché skladovanie, sú ideálnou voľbou skladacie lehátka. Tieto lehátka sa dajú ľahko zložiť a uskladniť, keď ich nepoužívate. Sú vyrobené z rôznych materiálov vrátane plastu, kovu a textilu, a ponúkajú rôzne úrovne nastavenia pohodlia a dizajnu.

Lehátka s kolieskami

Lehátka s kolieskami sú skvelou voľbou pre tých, ktorí radi presúvajú svoje miesto na ležanie podľa potreby. Kolieska umožňujú ľahké premiestnenie lehátka, či už chcete byť bližšie k bazénu alebo v tieni popíjať ľadovo vychladenú limonádu zo záhradného stolíka. Tieto lehátka sú dostupné v rôznych materiáloch a dizajnoch, čo umožňuje ich prispôsobenie vašim potrebám.

Poťahy a sedáky

Dôležitým aspektom pri výbere lehátka sú aj poťahy a sedáky. Poťahy by mali byť vyrobené z materiálov odolných voči vode a UV žiareniu, aby si zachovali svoju farbu a kvalitu. Sedáky môžu byť pevne pripevnené alebo odnímateľné, čo umožňuje ich ľahké čistenie a údržbu. Vhodný výber poťahov a podsedákov môže výrazne zvýšiť komfort a estetiku lehátka.

Výber správneho lehátka k bazénu závisí od vašich preferencií, potrieb a štýlu. Či už preferujete prirodzený vzhľad dreva, moderný dizajn kovu, alebo flexibilitu skladacích modelov, na trhu je množstvo možností, ktoré vám umožnia nájsť to pravé lehátko pre vašu letnú pohodu.

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

Môže sa vám páčiť